Anders Krab-Johansen er ny administrerende direktør for Berlingske Media

Berlingske Medias adm. direktør, Mette Maix, forlader Berlingske Media til fordel for en stilling som adm. direktør for detailkæden Flying Tiger. Anders Krab Johansen afløser hende, når han frigøres fra Dagbladet Børsen.

Berlingske Medias bestyrelse har i dag udsendt følgende pressemeddelelse:

Anders Krab Johansen er ny administrerende direktør for Berlingske Media
Det er med stor glæde, at bestyrelsen i Berlingske Media A/S kan meddele, at Anders Krab-Johansen har accepteret at blive CEO for Berlingske Media. Han tiltræder stillingen, så snart han er blevet frigjort fra sin nuværende kontrakt med
Dagbladet Børsen. Mette Maix, Berlingske Medias nuværende CEO, har valgt at opsige sin stilling for at tiltræde stillingen som CEO for Flying Tiger Copenhagen med start den 1. august 2017.

Anders nærer en stor kærlighed for medieindustrien og er en publicist med stort P. Bestyrelsen har søgt efter en person med stor passion for mediebranchen og med evner til at navigere i den hastige forandring, branchen er inde i. Det har vi har fundet i Anders Krab-Johansen. Anders har en stærk journalistisk, redaktionel og kommerciel baggrund og har med succes stået i spidsen for Børsen de sidste seks år som CEO og har skabt en stærk virksomhed.

Bestyrelsen vil gerne sige tak til Mette Maix for hendes indsats i Berlingske Media og ønsker hende held og lykke med hendes fremtidige job. Mette har været CEO for Berlingske Media i en kritisk periode, hvor første fase af forandringsprocessen af kerneforretningen, Berlingske, B.T. og Weekendavisen, er gennemført, og Mette har ført virksomheden igennem denne fase.

Kim Graven-Nielsen, bestyrelsesformand for Berlingske Media, udtaler: ”Det er med stor tilfredshed, at det har været muligt at tiltrække så stærk en medievirksomhedsleder som Anders Krab-Johansen til Berlingske Media. Jeg er overbevist om, at han er den rigtige person til at styre Berlingske Media og lede virksomheden igennem den næste fase. Vi er en medievirksomhed, og forandringer er en del af vores hverdag både i strategien og i produkterne. Derfor er det vigtigt med et stærkt publicistisk lederskab, og det får vi med Anders.”

Anders Krab-Johansen, tiltrædende CEO for Berlingske Media, udtaler: ”Det hus jeg kommer til har en lang historie, dygtige medarbejder, mange strenge at spille på og en spændende fremtiden foran sig. Jeg glæder mig til udfordringen,” siger Anders Krab-Johansen.”

Mette Maix, afgående CEO, udtaler: Det har været et rigtigt godt og intensivt år, jeg har haft som CEO i Berlingske Media, som jeg synes er en fantastisk organisation. Jeg er glad for at kunne overlevere et stærkere og mere fokuseret Berlingske Media. Når jeg vælger at stoppe, er det fordi, jeg har fået en unik chance for at komme tilbage til retail og blive en del af det team, der skal fortsætte den rejse, som Flying Tiger Copenhagen er på”.


Henvendelser rettes til:

Bestyrelsesformand for Berlingske Media A/S
Kim Graven-Nielsen, +45 20234444