Endnu en fotopris til Berlingske

Malene Anthony Nielsen, fotojournalistpraktikant på Berlingske, har vundet kravlingprisen i tv/fotokategorien.

Foto: Malene Anthony Nielsen

Er det nu, jeg skal dø?” lød spørgsmålet, der fik mange af os til at stoppe op og fordybe os i webdokumentaren om otteårige Alberte, der lider af den uhelbredelige proteinnedbrydningsdefekt OTC.

Historien blev fortalt af fotojournalistpraktikant Malene Anthony Nielsen og var så vellykket, at den vandt førstepladsen i kategorien Årets Web-TV Åben Klasse ved Årets Pressefoto i marts tidligere i år.

Og nu kan Malene føje endnu en statuette til samlingen. I lørdags vandt hun de mediestuderendes egen pris, kravlingprisen, i tv/foto-kategorien.

Begrundelsen for indstillingen lød:

“En stærk minidokumentar om 8-årige Alberte, der lider af en sjælden alvorlig sygdom. Den er velproduceret og velfortalt. En styrke er, at Alberte træder frem som en enkel, skarp, smuk og umiddelbar fortæller, der reflekterer stærkt og ærligt over sin egen situation, samtidig med at hun forstår alvoren. Drømme og liv, der bliver sat op over for forældrenes umenneskelige hårde kamp og situation. Fortællingen bliver holdt i et personligt og poetisk flot billedsprog. Det er en stor gennemført produktion af en elev alene. Det er forfriskende at emnet om dødelig sygdom og børn denne gang er fortalt hovedsagligt gennem det syge barn selv. Det gør den rørende og faktisk også befriende og livsbekræftende”.