Lars Andersen fra Berlingske vinder pris for årets bladtegning

Foreningen Danske Bladtegnere har kåret Lars Andersens tegning ‘Sindelagsprøven’ som Årets Bladtegning.

Berlingske-tegner Lars Andersen modtog i går prisen for Årets Bladtegning, da foreningen Danske Bladtegnere prisfestede i Grøften.

Lars Andersen vandt for tegningen ‘Sindelagsprøven’, som han tegnede d. 4. marts 2016, da Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen foreslog, at yderliggående imamer skulle afvises ved grænsen.

 

 

Lars Andersen fortæller til Berlingske, at tegningen opstod ud fra overvejelserne om, hvordan hun havde tænkt sig at håndhæve forslaget i praksis. For hvordan plukker man enkelte hadprædikanter ud fra mængden, når man ikke ved, hvem de er?

​”Noget af det de er mest hadske overfor er homoseksuelle, og så kom tanken med bøsserne bare. Da jeg startede på tegningen, tænkte jeg egentlig ikke over, at der skulle være flere lag i tegningen, altså med »radikal« og det med bøsser,” fortæller han til Berlingske.

Lars Andersen har tidligere vundet Guld-prisen – uddelt af Danske Medier – for Årets Avisside med en tegning af en sejrsjublende Donald Trump. Og i 2015 vandt han en af tegneseriebranchens store priser, Pingprisen, i kategorien Årets journalistiske tegner.

Alligevel er begejstringen særligt stor over netop denne kåring, fortæller han til Berlingske:

​”Det er virkelig fedt. Det var jo en tegning, jeg selv synes var god. Det er jo ikke altid, det man laver er oppe at ringe, og det kan være lidt af et pres at tegne. Men den her er en, jeg selv godt kan lide. Det er fantastisk fint, at få at vide, at der også er andre, der synes, den er god.”

I alt to priser blev uddelt i Grøften. Jyllands-Postens tegner Niels Bo Bojesen vandt prisen som Årets Bladtegner.