Mette Østergaard bliver ny chefredaktør på Berlingske

Foto: Krister Hansson


Mette Østergaard, 37 år, er udnævnt til ny chefredaktør på Berlingske og vil sammen med ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen fremover udgøre avisens chefredaktion.

Mette Østergaard kommer til Berlingske fra TV2 News, hvor hun de seneste to et halvt år har været chefredaktør og kanalchef.

Udnævnelsen af Mette Østergaard kommer, efter Berlingske for en måned siden meldte ud, at man søgte eksternt efter en ny chefredaktør til afløsning for Jens Grund. Det sker for at sikre ny ledelseskraft til at fortsætte og forstærke den positive udvikling for Berlingske, som i 2016 relance-rede papiravisen og lancerede en ny digital abonnementsmodel.

Ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen er meget glad for, at det er lykkedes for avisen at tiltrække en journalistisk og ledelsesmæssig kapacitet som Mette Østergaard, der har opnået stærke resultater og fremgang som chef for TV2 News.

”I en digital verden hænger strategi, forretning og journalistik mere ubrydeligt sammen end nogensinde før. Derfor har der været brug for at styrke Berlingskes chefredaktion med nye kompetencer og ny inspiration til den vigtigste opgave, vi står overfor: At udvikle Berlingskes journalistik, så den får den kvalitet og karakter, der skal til, for at læserne vil betale for det. Mette Østergaard kommer med et ry som en både dedikeret og inspirerende redaktionel leder og har samtidig udvist stor forståelse for Berlingskes særlige position på det danske mediemarked. Derfor er vi overbeviste om, at vi har fundet den helt rette chefredaktør til opgaven,” siger Tom Jensen.

Mette Østergaard ser frem til at tage avisens udfordringer op i et forvænt og krævende marked.

”Vi står midt i en ekstremt spændende medietid, hvor kravene til originalitet, kvalitet og udvikling aldrig har været større for at fastholde læserne og brugerne. Sammen med det stærke hold på Berlingske glæder jeg mig til at udvikle journalistik og formater, der kan skærpe Berlingskes position og fremtid i takt med den digitale virkelighed,” siger Mette Østergaard.

Mette Østergaard er for tiden på barsel og tiltræder stillingen som chefredaktør til nytår. Konstitueret chefredaktør Jakob Weiss fortsætter i den midlertidige position året ud, indtil Mette Østergaard kan starte.

Yderligere information:

Tom Jensen, tlf. 23 32 27 29.
Mette Østergaard, tlf. 30 10 03 87.